Workshop Festival Bestuurskunde

Op 16 februari 2012 verzorgde de VB Noord een workshop op het Festival der Bestuurskunde te Rotterdam. Thema was de kracht van de stad. In samenwerking met de gemeente Emmen, hebben we door middel van Emmen Revisited laten zien dat de kracht van de stad ligt in de kracht van iedere wijk! De workshop werd verzorgd door Simon Henk Luimstra – Emmen Revisited en Avelien Haan – VB Noord.

Emmen Revisited: wie snel wil, reist alleen, wie verder wil, reist samen

Wijkgericht werken, met actieve inbreng van burgers en maatschappelijke organisaties, om zo wijken en dorpen leefbaar te houden. Proactieve co-creatie en een samenwerkingscultuur tussen gemeente, wooncorporaties en bewonersorganisaties op basis van gelijkwaardigheid en dat al jarenlang: dat is het unieke van Emmen Revisited. Emmen Revisited opereert in het besef van de bijzondere kwaliteit die de wijken hebben en vanuit het inzicht dat vernieuwing noodzakelijk is, voor een duurzame sociale ontwikkeling van wijken en dorpen.

De aanpak die in Emmen zo succesvol is geweest is nu ook te vinden op de VNG website (handreiking interactieve beleidsvorming gemeente Emmen).